Kolagen v prahu – zakaj nam je tako potreben?

Kolagen v prahu je v zadnjem času izdelek, ki nam ga ponujajo v različnih trgovinah, lekarnah in po spletu.

 

Kaj pravzaprav je kolagen v prahu?

 

Kolagen v prahu je beljakovina oz. niz različnih aminoksilin in v telesu predstavlja okoli 35% vseh beljakovin v telesu.

 

Kdaj je torej čas, da ga začnemo uživati?

 

Kolagen v prahu poskrbi za zdrave in močne lase

Kolagen v prahu

Kolagen v telesu začne upadati po 25.letu, zato je takrat čas, da začnemo dodajati kolagen v prahu. Seveda samo, če si želimo počasneje starati. Prve gubice okoli oči so znak, da nam ga v telesu manjka.

 

Ali je pomembno, kakšen kolagen v prahu jemljemo?

 

Seveda, ni vsak kolagen v prahu dober, zelo pomembno je, da kupimo takšnega, ki ima večje molekule razbite na manjše peptide, saj se le tako lahko absorbira v telo.

 

 

 

Zakaj je kolagen v prahu nujno potreben v našemu telesu?

 

Kolagen je del našega telesnega vezivnega tkiva, vključen pa je v prav vse telesne strukture.
Kolagen je sestavni del pljuč, srca, ledvic, jeter, sklepov, kosti, zob, oči, žlez, hormonov, možganov, kože, nohtov, las, arterij, črevesja, hrustanca in številnih drugih organov.

S staranjem pa vrednosti kolagena naglo upadajo, kar zaznamo kot starostne spremembe na koži, laseh, nohtih, kosteh in kot degeneracijske bolezni.

 

1. )

 

Ali lahko kolagen v prahu nadomesti msm?

 

MSM ali organsko žveplo je sicer odličen dodatek, ki pa se žal ne more primerjati z učinkovitostjo in absorpcijo peptidov v NM hidrokolagenu.

 

Kaj vsebuje NM kolagen v prahu?

 

NM hidrokolagen vsebuje kolagenske peptide najvišjega razreda kakovosti, izmed peptidov, ki jih proizvaja omenjeni francoski konzorcij, ki stimulirajo fibroblaste za tvorbo novega kolagena in hkrati povečujejo tvorbo hialuronske kisline v telesu. Obogaten je s koncentrati aminokislin, ki so ključne, da telo samo začne proizvajati nov kolagen. Kolagenski peptidi v hidrokolagenu so enaki kolagenu, ki ga najdemo v človeških laseh, kosteh, koži, nohtih in v notranjih organih in imajo zelo visoko biološko uporabnost.

Glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo večinski delež vsebnosti aminokislin v NM hidrokoliziranem kolagenu.

Koncentracija glicina, prolina in hidroksiprolina pa je do 20-krat višja kot v drugih virih proteinov. Vsebuje tudi visoko koncentracijo hidroksilizina.

kolagen v prahuHidroksiprolin in hidroksilizin, ki sta ključna za izgradnjo kolagena, pa nista prisotna v prehrani, ampak ju telo samo izdeluje iz prolina in lizina s pomočjo C vitamina. Zato je visok koncentrat obeh v NM hidroliziranem kolagenu izjemnega pomena, da telo lahko samo začne delati nov kolagen.

Molekularna teža je pod 2000 daltonov, kar je nujno, da se sploh absorbira v celice, kar pomeni, da se več kot 95% hidrokolagena v roku ene ure popolnoma absorbira v telo.

Preverite še: Kako pravilno doziramo msm prah, ko želimo omiliti bolečine v sklepih?