Konopljini proteini za hujšanje, prednosti in slabosti

konopljini proteini za hujšanje

Če želimo izgubiti odvečne kilograme in si pridobiti mišično maso so, konopljini proteini za hujšanje nadvse primerni. Konopljine proteine, izdelujejo iz konopljinih semen, katera so cela zakladnica hranil.

Iz konopljinih semen prvo iztisnejo, konopljino olje, nato pa iz ostanka semen, naredijo konopljine proteine.

Odvisno od preciznosti postopka, lahko dobimo konopljine proteine, z različnimi koncentracijami proteinov konoplje.

Kvalitetni konopljini proteini, se gibljejo med 40% in 85% konopljinega proteinskega praha.

Konopljini proteini za hujšanje – sestava konopljinih proteinov

Konopljini proteini so izredno bogat vir Omega maščobnih kislin, predvsem Omega 3 in Omega 6. Prav teh pa najbolj primanjkujeta v naši prehrani. Pozitivna lastnost konopljinih proteinov je tudi dejstvo, da ne vsebujejo  glutena ali laktoze. Konopljini proteini so tudi bogat vir antioksidantov, predvsem zaradi vsebnosti tokoferolov, klorofila  in tokotrieriolov, ter vsebnosti mnogih vitaminov in mineralov. Blagodejno vplivajo na naš imunski sistem saj vsebujejo globulinu podobno snov edestin ter izboljšujejo počutje. Edestin pomaga tvoriti protitelesa in prav zato dviguje odpornost.

Zaradi svoje sestave, konopljini proteini sodijo v segment zdrave hrane, kamor pa ne uvrščamo samo zdrave hrane za hujšanje, temveč tudi hrano za razstrupljanje telesa, hrano, ki nam daje dodatno energijo (za športnike), glede na svojo ceno, pa tudi v segment zdrave, poceni in cenovno ugodne hrane. Ki jo lahko kombiniramo s številnimi ostalimi jedili. Eden izmed slovenskih znanih ponudnikov zdrave hrane je tudi trgovina z zdravo hrano ZlataPticka.si.

 

Konopljini proteini za hujšanje – kako nam konopljini proteini pomagajo pri hujšanju

Dobro delovanje naše prebave in telesa na sploh, je eden od najpomembnejših pogojev za hujšanje. Konopljini proteini za hujšanje - kako nam konopljini proteini pomagajo pri hujšanju

Konopljini proteini so zelo dober vir:

  • Vitamina B2 ali riboflavina, kateri omogoča pridobivanje energije in omogoča delovanje živčnega sistema.
  • Klorofila, kateri deluje bazično in omogoča, da se naš organizem razstruplja, hkrati pa zmanjšuje nevarnost rakavih obolenj. (spirulina, je tudi odličen vir klorofila).
  • Beljakovin, saj nam med hujšanjem omogoča, da ne izgubimo mišične mase in zgradimo novo. Prav mišična masa pomaga porabiti maščobe.
  • Proteini rastlinskega izvora, se pri hujšanju mnogo bolje obnesejo kot živalski proteini.
  • Konopljini proteini nižajo raven holesterola v krvi. Holesterol je tudi pomemben dejavnik pri hujšanju s konopljinimi proteini.
  • Konopljini proteini so primerni za večino diet, predvsem pa za LCHF, KETO in PALEO diete (1).
  • Konopljin proteinski prah vsebuje esencialne aminokisline, tiste katere telo ne more samo izdelati. S tem pa zelo podpira pravilno delovanje telesa in tudi hujšanja.
  • Konopljine beljakovine pomagajo ustvarjati hormonsko ravnovesje, kar je pri hujšanju še kako pomembno (2).