Tečaj za pisanje SEO besedil [primer SEO članka za besedo “počivalniki”]

Besedila za splet lahko piše vsak, a, če želite, da so napisana besedila tudi uvrščena v iskalnikih (predvsem na Googlu) na prvih mestih, potem je besedila potrebno pisati po aktualnih SEO pravilih.

SEO pravila se redno dopolnjujejo in zaostrujejo, zato tudi redni pisci SEO besedil obiskujejo tečaje za pisanje SEO besedil, na spodnjem primeru napisanega teksta, pa prikazujemo primer pisanja SEO besedila za ključno besedo počivalniki (primer je bil obravnavan na tečaju SEO optimizacije in mentorstvu za SEO kot sestavni del rednega izobraževanja mentorirancev za SEO, spletne strani Seo-Praktik.

SEO optimizacija – tečaj pisanja SEO članka za ključno besedo “počivalniki”

Primer, kako bi lahko začeli s pripravo SEO besedila, za ključno besedo počivalniki, si poglejte spodaj:

Počivalniki, po katerih je zadnja leta, vedno večje povpraševanje, se v osnovi, delijo na:

  • počivalniki za dojenčke
  • počivalniki za dnevno sobo
  • počivalniki za invalide
  • počivalniki za otroke
  • počivalniki za plažo
  • počivalniki za vrt in teraso, itd…

Na povezavi počivalniki za dnevno sobo, si poglejte kako je SEO optimizirana kategorija počivalnikov, v spletni trgovini Pohištvo123.

SEO opisana kategorija počivalniki

Da bi za svoje potrebe, torej izbrali ustrezen počivalnik, si morate najprej odgovoriti kateri počivalnik dejansko potrebujete, saj se počivalniki med seboj, odvisno od namena, zelo razlikujejo”.

Na tečaju SEO optimizacije, dostikrat poudarjajo, da je članek za posamezno ključno besedo, najprej potrebno dobro zasnovati (glavni naslov članka plus poglavja, z namenom, da ima na koncu SEO besedilo “rep in glavo” ter rdečo nit; hkrati pa SEO članek ustreza SEO pravilom).

Zato seo ogromno aktualnih tečajev spletne optimizacije danes osredotoča predvsem na t.i. onsite SEO optimizacijo, kjer gre za združevanje avtorskega znanja in znanja stroke panoge za katero so pripravljani SEO članki, hkrati pa tudi za združevanje SEO stroke, ki narekuje aktualna SEO pravila.

Iz prikazanega uvoda v SEO članek na temo počivalnikov, lahko vidite, da je ključna beseda “počivalniki” vključena v prvi odstavek besedila, članek v uvodu ponudi naštevanje (ki je osnova za nadaljne besedilo članka), hkrati pa je na tak naš dosti lažje oblikovati tudi končni SEO naslov članka na temo počivalnikov.

Članek iz zgornjega primera, bi čisto mirno, po SEO pravilih, na koncu, lahko poimenovali z naslovom: “Počivalniki – vse kar ste kadarkoli želeli vedeti o njih”

Na SEO tečajih interesenti za SEO optimizacijo spoznajo tudi ostale zakonitosti, ki jih je potrebno upoštevati pri pisanju SEO besedil. Konkreten primer, da bi postali še boljši in kakovostnejši SEO pisec besedil, je prikazan na povezavi.

Preberite še: Nasveti za besedila na spletnih straneh