Trije glavni razlogi zakaj organizirati team building za podjetja

To, da je team building za podjetja dodana vrednost, se zaveda vedno več podjentikov in vseh, ki delujejo na trgu in se vsakodnevno borijo za boljše rezultate svojih podjetij. Spodaj pa so za vse, ki morda ne verjamejo popolnoma v dodano vrednost redne izvedbe team building aktivnosti, pripravili kratek povzetek treh najpomembnejših razlogov zakaj je team building resnično prava pot do boljših poslovnih rezultatov.

Organizacija team buildingov, piknikov in izletov za zaposlene pomaga k boljšim poslovnim rezultatom preko večje sproščenosti pri komunikaciji

Po navedbah ene izmed najbolj prepoznavnih slovenskih agencij za organizacijo team building programov (ETC Adriatic Slovenija), različni team building programi že na srednji rok oz. v mnogih primerih že takoj po izvedbi team buildinga, vpliva na to, da se zaposleni med seboj bolje spoznajo in lažje komunicirajo med sabo. Še posebej pa se slednje pozna kot hitra dodana vrednost v podjetjih, kjer je fluktuacija zaposlenih bolj dinamična, obenem pa tudi v podjetjih kjer je struktura dela razdeljena na posamezne oddelke, ki se tekom dela med seboj ne srečujejo pogosto (kvečjemu na malicah, skupnih sestankih in podobno).

Sproščena komunikacija preko udeležbe na team building dogodku zaposlene motivira k boljšeu, učinkovitejšemu in hitrejšemu deljejnju informacij, obenem pa ima team building dogodek bistveno večjo vrednost tudi iz vidika krepitve zaupanja med zaposlenimi.

Team building za podjetja

Team building prispeva k izboljšanju  odnosov

Dodatno udeležba na team buildingu, naj si gre za povsem poljubno tematiko, rafting, piknik, seminar, karkoli, bistveno prispeva k boljšim odnosom, še posebej, če se odločimo za izvedbo team buildina, na katerem podjetja zaposlene v različnih oddelkih, med seboj pomešajo. Glede na to, da se znotraj različnih oddelkov v podjetju, pogosto kreirajo karteli, ki družno in skupno udrihajo po drugih oddelkih, znotraj istega podjetja, se v mešanih skupinah, ki na team buildingih sodelujejo kot ekipe, mnenja o zaposlenih v drugih oddelkih, zelo pogosto drastično spremenijo. Po navedbah nasvetov iz članka v MlademPodjetniku (kaj je team building in kako nam lahko koristi) mešane team building skupine prispevajo k večji kolegialnosti, k povečanju lojalnosti in pripadnosti podjetju in k dodatnim pozitivnim učinkom.

Zanimalo vas bo še: Kako (s team buildingom) izboljšati samozavest prodajalcev?

Team building prispeva k večjim sinergijskim učinkom

Po navedbah Svet kapitala, kjer govorijo o trendih najpomembnejših smernic v globalnih podjetjih, navajajo primere kitajskih vojaških strategij, ki je danes osnova za marsikateri sodoben management, kjer se ukvarjajo z izzivi vodenja velikih ekip. Ravno na podlagi filozofije največjih kitajskih mojstrov vojskovanja (Sun Tzu) poskušajo največja podjetja sodoben management pripeljati do točke, ko konkretne poslovne izzive povezujejo z starodavnimi modrostmi vojskovanja Sun Tzu-ja.

Kako zgraditi stabilno in trdo ekipo, si lahko ogledate tudi v spodnjem videu: